#korosydiakmagazin #korosytv

DUE Országos Ifjúsági Sajtófesztivál 2012.

Mi lehet az, amivel rá lehet venni a Kőrösy kilenc diákját, és velük három kísérőtanárt, hogy egy pénteki napon felkeljenek hajnalok hajnalán, és bezsúfolódjanak egy Pest felé tartó vonatba? Nem más, mint a DUE Médiahálózat által május 11-ére szervezett Sajtófesztivál.

Fél tíz körül szerencsésen megérkeztünk a Millenáris Parkba. A karszalag megszerzése után néhány lelkes médiás lány egyből az épületbe rohant, mert a NoAlibi koncertje már javában zajlott, de rajtuk kívül a többiek is izgatottan várták  a belépést. Hatalmas műsorkavalkád várt ránk! Délelőtt különböző stílusú táncbemutatókkal szórakoztattak minket, de csak a médiapályázat eredményhirdetésének szüneteiben. A karszalagunknál már csak azt a pillanatot vártuk jobban, amikor végre felhívnak bennünket a színpadra J. Terhes Edina, Csiszár Anita, Császár Petra és Gabona Attila (vágó) második helyezést értek el videóújságíró kategóriában, az első helyezést pedig Gabona Attila (vágó), Paranics Diána és jómagam nyertük el. Ám a program nem csak ennyiből állt: a biztonságos netezésről meghallgathattuk Ördög Nóra és Mádai Vivien véleményét, a tudatos tévézésről pedig Andy Vajna és Levente Péter beszélgetett. A lelkes tinilányok kérhettek autogramot többek között Katus Attilától, Kállay-Saunders Andrástól és Lakatos Leventétől is. A Sajtófesztiválon nem szokatlan jelenség, ha öt méterenként egy médiából ismert személyiségbe botlik az ember.

A Fogadó különböző sarkaiban más és más kísérőprogramok vártak ránk: az Android-sarokban a legújabb okostelefonokat, a Magyar Evezős Szövetség szimulátorán pedig a kajakozást próbálhattuk ki. A szemfüles diákok rengeteg vicces apróságot gyűjthettek össze a különböző standoknál: napszemüveget különféle színekben, biciklis karszalagot, héliumos lufit, amiken a korhatárt is megjelölték – de szerencsére egy 18-as karikás lufihoz nem kellett személyit felmutatnunk. Ezek mellett szakítottunk még időt egy kis kiruccanásra a Mammutba, ahol a csőd szélére sodortuk a KFC egyik gyorséttermét, és a csapat pár tagja letámadott egy Starbucks-ot. Végül a fesztiválon elkészítettünk még néhány interjút a többi odalátogató diákkal, akik szintén szép emlékekkel tértek haza.

Kis csapatunknak a hazaút sem volt eseménytelen. A vonatra felszállva első dolgunk volt a nyereményeinket kibontani és megcsodálni, illetve a lufikat megszabadítani a héliumtól. Erről a műveletről természetesen érdekes, cincogó hangú felvételek is készültek, amelyeket mindenkinek ajánlok figyelmébe!

Összefoglalva: sok mindent láttunk, tapasztaltunk, és sokat nevettünk – nem is kérdés, hogy a Kőrösy Média csapata (az idén elballagó médiás diákjainkkal együtt) jövőre is mindent megtesz azért, hogy meghívást nyerjen a fesztiválra.

Mangó Dóra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük