#korosydiakmagazin

Sajtófesztiváloztunk!

Idén sem hagytuk ki az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált Budapesten, a Millenárison, melyet a DUE Médiahálózat már a 22. alkalommal szervezett meg 2015. május 8.-án. A program reggel kilenckor kezdődött, és estig tartott.

A Kőrösy Média csapata a kora reggeli vonattal indult Budapestre. Az odaút is izgalmasan telt, lázasan készülődtünk az interjúkra, beszélgettünk és a programokat terveztük., ahol a regisztráció után szétszéledt a csapat, hogy mindenki részt vehessen a különböző programokon. A rendőrségnek köszönhetően ki lehetett próbálni egy ütköző szimulátort, cserébe karszalagot kaptunk. Lehetett továbbá szerencsekereket pörgetni, ahol napszemüveg, pendrive, kulacs vagy zseblámpa volt a nyeremény. Egy labirintust is kipróbálhattunk a Telenor rendezésében, ahol korrupcióellenes kérdésekre kellett megadni a megfelelő választ. Nyomozhattunk okostelefonok segítségével, és ha kiderítettük, ki volt a tolvaj, kaptunk frizbiket. Régi kommunikációs eszközöket is kipróbálhattunk, köztük a csőtelefont is. Az NMHH szervezésében az internet használatával kapcsolatban lehetett kérdésekre válaszolni, jutalmul csokit, pendrive-ot és tornazsákot lehetett nyerni. Mindezek mellett sok más érdekes és izgalmas programra is lehetőség volt.

Eközben folyamatosan zajlott a DUE diákújságíró-pályázatainak eredményhirdetése, ahol két kategóriában is értünk el helyezést: Bürgés Dávid (9.C) diákrádiósunk a zenei kategóriában a második helyen végzett, Mészáros Imre tanár úr pedig az év mentora dícséretben részesült. Ezúton is gratulálunk a sikerekhez!

Miután átvettük a díjakat, elindultunk ebédelni a közeli Mammut bevásárlóközpontba. Itt kaptunk egy kis szabadidőt, és felváltva jártuk a boltokat. Ebéd után visszamentünk a Sajtófesztiválra, ahol sok képet készítettünk, és felkészültünk az interjúkra, amiket el is készítettünk Buda Marcival, a Petőfi Rádió műsorvezetőjével, Janklovics Péterrel (színész, humorista) és Jakab-Péter Izabellával, a 2014-es X-Faktor egyik felfedezettjével. Sikerült a Spoon együttesnek is feltenni pár kérdést egy főrumbeszélgetés keretében

Szeged felé vonatozva senki sem unatkozott, aki egy vagonban utazott velünk, csapatunk ugyanis végigénekelte az egész utat hazafelé, sőt a végén még lelkes vonatozásba is kezdtünk, úgyhogy az utasok alig várhatták már, hogy leszálljunk! 

Nagyon sokat nevettünk, remekül éreztük magukat, és a kis közösségünk is jobban összekovácsolódott. Kitűnő lehetőség volt gyakorolni a fotózást, videózást és az interjúkészítést, pontosabb képet kaptunk a médiás tudásunkról, szóval mindenképpen megérte elmenni. Ráadásul ingyen napszemüveget is kaptunk!

Nagy Petra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük