#korosydiakmagazin

Gólyahét

A kilencedikeseknek szervezett gólyahét az idén október 10-étől került megrendezésre. Tizedikes osztályaink kreatív ötletekkel és feladatokkal álltak elő a gólyák számára. Minden nap jelmezt kellett ölteniük, a nagyszünetekben pedig egy-egy osztály adott elő produkciót, amiért plusz pont járt. Egy percig sem unatkoztunk!

A hétfői napon a Gru című film szereplői lepték el az iskolát: kantárnadrágos, sárgára mázolt arcú diákok (minionok) és fehér-rózsaszín „eccarvúk”. Az osztályfőnökök öltöztek Grunak, a fiúk pedig a három kislánynak. Minden osztály felvonult az udvaron, majd az NY osztály adta elő a produkcióját, amiben Pharrell Williams Happy-jére táncoltak.

A második nap (kedd) a földműveseké volt, a suliba kapával, lapáttal, műanyag talicskával és vödörrel érkeztek a gólyák. Mindenkin overall volt és kalap, a nagyszünetben elengedhetetlen volt a vödör is. A felvonulások után a B osztály mutatott be egy parasztesküvőt, amiben fiú játszotta a menyasszonyt, a lány a vőlegényt, majd a ceremónia után vad ünneplésben tört ki a „násznép”.

A szerdai feladat jól meglepett mindenkit – babának kellett öltözni. A rossz idő miatt a tornateremben vonultak fel a fehér kombidresszes, pelenkás tanulók cumival a szájukban. Az így is visszhangzó terem most még hangosabb volt a csörgőktől és a sok nevetéstől. A C-sek adták elő produkciójukat, amiben a Bilidalra rázták a pelusos diákok.

Az utolsó nap (csütörtök) egyben a gólyanap is volt. A nap témája a Star Wars volt. A lányok fehér ruhában, Leia-frizurával jelentek meg, a fiúk pedig jedi lovagok lehettek egy napra. Az osztályfőnökök személyesítették meg Darth Vader nagyurat illetve Yoda mestert. A megjelenést még jobban hitelesítették a fejre húzott vödrök (Darth Vödör) és a diákok kezében lóbált fénykardok, lézerpisztolyok. Ezen a napon a D osztály adhatta elő produkcióját, ami szintén nagy sikert aratott.

Délután három órakor kezdetét vette a vetélkedő. Különböző feladatokat kellett teljesíteni, amik között szerepelt az örök klasszikus, a vécépumpával való gördeszkázás is. Ügyességi feladatként szerepelt, hogy egy vízzel töltött palackot kellett eldobni, hogy a talpára essen. Spenótot, illetve lekváros kenyeret kellett hátrakötött kézzel enni, énekelni, előre megadott szavakkal szerelmes verset írni. Az érdekesebb feladatok közé tartozott, hogy forgás után szédülve gólt kellett lőni, és vízibombákat elkapni több méter magasról ledobva. Két diáknak a homlok között kellett elvinni egy tojást a célba. A vetélkedő – és egyben a gólyahét – hagyományos lezárásaként a diákoknak fél lábon kellett letenniük a gólyaesküt.

A nyertes a D osztály lett, Sztanojevné Kiliti Beáta tanárnő osztálya, nyereményük egy gyönyörű torta volt. De mindenki győztesnek érezhette magát, aki részt vett ezen az egy hétig tartó programsorozaton, hiszen mindnyájan remekül szórakoztunk! A képek itt megtekinthetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük