#korosyradio

Heti zeneajánló


Ezen a héten a brit X-faktor 2012-es szériájának győztese kerül górcső alá, akinek új számát vesszük jobban szemügyre. Ha valaki nem tudná ilyen kevés információból kiszűrni, James Arthurról van szó, aki többnyire könnyebb, lágyabb hangvételű és hangszerelésű számok előadója. Leghíresebb dala – amit talán mindannyian ismerünk -, az Impossible, amit az imént emlegetett X-faktorból ismerhetünk.

Most azonban nem az Impossible-ről lesz szó, hanem a legújabb számáról, a Say You Won’t Let Go-ról (a cím magyarul valahogy így szólna: “Mondd, hogy sosem engedsz el“). A szám már szeptemberében megjelent, de hozzánk még csak most ért el.

Ezen a ponton érdemes elkezdeni a dal lejátszását, hogy tudjuk, miről is van szó! 🙂

James Arthur -> Say Yout Won’t Let Go

A dal szerzője, Ben MacIntyre, aki egy igen híres ’63-as születésű dalszerző,  romantikus gondolatokkal átitatva írhatta meg a számot, ugyanis a témája nem más, mint a szerelem, amit – ha nyomon követjük a szöveget – nagyon szépen érzékeltet.

A zene a múltbeli érzések felidézésével indul, lassú, melankolikus tempóban, ami a dal további részeiben sem szakad meg. Hogyan is szakadhatna meg, amikor egy szerelmi történetet követhetünk végig és élhetünk meg a dallal? Igen, egy egészet, ugyanis a dal a fiatalkori szerelemtől indul, s az időskor ragaszkodó szeretetével zárul. Érinti a múltat, elmondja a jelent, és utal a jövőre is.  A meghitt pillanatokat szép képekkel adja át a hallgatók számára.

Tehát a Say You Won’t Let Go hallgatása akkor ajánlott, ha mi is ilyen hangulatban vagyunk, vagy esetleg ilyenben szeretnénk lenni. Elgondolkodtató és megríkató szerzemény lett belőle. Vajon ez volt a cél?

A jövő héten egy pörgősebb, friss slágergyanús dallal jelentkezem.

Bürgés Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük