#korosyradio

Heti zeneajánló


Ezen a héten  egy amerikai pop-rock együttes számát ajánlom a figyelmetekbe. Az együttes 1994-ben alakult Kara’s Flowers néven. Ekkor még nem sok sikert könyvelhettek el. Ez a vegetálós időszak egészen 2001-ig tartott, amikor is megváltoztatták a nevüket, így lett belőlük a sokak által ismert Maroon 5! Mára már rengeteg Billboard-  illetve Grammy-jelölést tudhatnak a hátuk mögött. Ebből az időszakból a leghíresebb daluk a Sunday Morning – vajon ettől kapott ihletet Melanie Fiona is a Monday Morning című számához egy pár évvel később…?

Ezen a héten a Maroon 5 legfrissebb szerzeményét nézzük át és hallgatjuk meg együtt, melynek címe Don’t Wanna Know. A dalban közreműködő előadó is szerepel (Kendrick Lamar), aki egy 1987-ben született hiphop énekes, és nevét főként közreműködésekből ismerhetjük. Dolgozott már Lil Wayne-nel és Snoop Dogg-gal is.

Itt ismét megkérnék mindenkit, hogy indítsa el a számot, és a cikk olvasása közben hallgassa meg azt. 🙂

A dalban természetesen szerepet játszik a szerelem, sőt arra épül az egész szám. Egy – több oldalról – meggondolatlan estét élhetünk át a dallal. Szakítás, régi gondolatok, emlékezés, alkohol és bizonytalanság. Ezekkel a szavakkal lehet leírni a dalt és annak hangvételét. Ahogy a cím is sugallja –  “Nem akarom tudni (gondolni rá)” – egy elfelejteni kívánt szerelemről van szó, de akármit tesz a “lírai én”, mindenről csak Ő jut eszébe, és semmi más. Megoldást nem talál a dal, mert ugyanazzal a versszakkal zárul, amivel kezdődik is a zene. Szép szám, de különösebb története és történeti alapja nincs. Egy már ezerszer átrágott sztorin fut végig a 3 és fél perces szerzemény, ettől függetlenül abszolút hallgatható és kellemes muzsika lett belőle.

A Don’t Wanna Know a UK top 40-en az igen előkelő 16. helyen debütált. Innen már csak feljebb kerülhet az elkövetkezendő pár hétben. A legnagyobb videómegosztó portálon már több mint 11 millióan hallgatták meg, a nemrégiben kijött videoklipet pedig már több mint 19 millióanlátták. Ahogy azt a Maroon 5-tól már megszokhattuk, nem akármilyen videoklippel álltak elő… Annyit elmondhatok, hogy a Sugar című daluk klipjén biztos, hogy sikerült túltenniük. DE! Tessék csak megnézni! 😀

[Számomra kicsit érthetetlen, hogy a zenekar tagjai miért öltöztek pokémonnak, de hát.. biztos az amerikai virtus, amit mi nem érthetünk…]

A Kőrösy Rádióban szerdán hallhatjátok először a dalt!

Jövő héten ismét egy friss slágergyanús dalról olvashattok!

Bürgés Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük