#korosyradio

Heti zeneajánló

A színpad sarkában háttal állva énekel, és óriási, egész arcát takaró parókákban jelenik meg a legnagyobb díjátadókon is. Két éve, a Chandelier megjelenése óta találgathatjuk, miért nem vállalja arcát Sia. Hogy miért? A válasz végtelenül egyszerű: Sia éppen ki akart lépni a zeneiparból, amikor karrierje hirtelen felívelt, és egyre híresebb lett. Jó is, hogy így alakult, takargassa csak az arcát, ha ilyen jól énekel!

Ezen a héten az 1975 decemberében született énekesnő,  Sia Kate Isobelle Furler vagyis művésznevén Sia egy nemrégiben megjelent számáról olvashattok. Énekesi karrierje az 1990-es években indult. 2014-ig nem volt kiemelkedő a külföldi pop életben, de közreműködéseivel egyre jobban bekerült a köztudatba. Olyan sikeres felvételek fűződnek a nevéhez, mint a “Titanium” (David Guettával), a “Diamonds” (Rihanna-val) vagy a “Wild Ones” (Flo Rida-val). 2014 volt számára az igazán átütő sikert jelentő év, mivel ekkor jelent meg “Chandelier” című kislemeze, amely világszerte nagy sikereket aratott és bekerült több ország legnépszerűbb tíz dala közé.

Leghíresebb és legsikeresebb dala a “Cheap Thrills”. Ennek a dalnak vagy egy olyan verziója amiben csak az énekesnő hangja hallható, illetve van egy,  a rádiókban is többnyire játszott,  Sean Paul-al közösen felénekelt verzió is. Az énekesnő, arcát nem szereti vállalni, ezért klipjeiben is  Maddie Ziegler-t szerepelteti aki az énekesnő állandó társává vált, legújabb szerzeményében – amiről ma olvashattok – is az ő táncát láthatjuk. Nem mellékesen: elég jók ezek a táncok. Tessék meglesni egy párat! 😉 Maddie Ziegler egy nagyon tehetséges 2002-es születésű  táncos, akit nagyon sokáig tévesztettek össze az ausztrál énekesnővel.

A “The Greatest” című slágere 6 hete található meg az egyes chartokon, jelenleg a 16. helyen áll, de napról-napra, hétről-hétre felfelé halad. A dal felépítéséről és szerzőiről – igen többes számban – annyit jó, ha tudunk, hogy Kendrick Lamar is kapott pár sort az ausztrál énekes remekművében, ezért az ő neve is felvésendő a dal mellé. (Kendrick Lamar manapság egyre több, híres előadó mellett megcsillogtatja tudását, talán neki is felfelé ível a karrierje?)

Maga a dal, mára már átlépte a … le sem merem írni… 150 milliós álomhatárt a megtekintésben/meghallgatásban!

Sia – The Greatest ft. Kendric Lamar

A zenét különösebben történet-ügyileg nem szükséges és nem is kell megfejteni, mivel egy témakörön vonul végig a dal. Ez  nem más, mint a kitartás és az, hogy mi mindenre lehetünk képesek, ha szabadok vagyunk és elhisszük, hogy mi vagyunk a legjobbak! Elcsüggedt pillanatokban tessék erőt meríteni ebből a remek szerzeményből!

A következő héten egy újabb számról olvashattok érdekességeket!

Bürgés Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük