#korosydiakmagazin #korosyradio

Heti zeneajánló: Tisztelet a szülőknek!

Ezen a héten a 2008-tól aktív “Tiszta bandita”… vagyis a Clean Bandit számát ajánlom figyelmetekbe. A Sean Paul-lal közös “Rockabye” az igen híres “Rather Be” vagy az úgyszintén szénné hallgatott és a rádiók által is sokat játszott “Extraordinary” című számuk mellett egy újabb szerzeményük, ami várhatóan szintén nagy siker lesz. A zenei társulatnak két albuma jelent meg eddig,  a “New Eyes” és a “3 EP”. Már Grammy-díjuk is van – a legjobb tánczenei felvétel kategóriában nyerték 2015-ben.

A “Rockabye” vagyis Ringatózz című számuk 5 hete található meg a chartokon, mindenhol igen előkelő helyen. A dalban természetesen szerepet kap a szerelem és a szeretet is – ez manapság alapkövetelmény a zenékben – de a történet továbbmegy ennél. A dal a lányok nőkké, pontosabban anyává válását taglalja a maga 16 versszakával. Nem kell megijedni, nem egy 5-6 perces szerzeményről van ettől szó!

A történet egy keményen dolgozó lány képével indul, akinek egyedül kell biztosítania gyermeke sorsát.

Egyedülálló anyukánk mindent megtesz az ő kisgyermekéért (még másodállást is vállal), hogy megóvja őt, vigyázzon rá, és azt mondja neki, hogy: “oh, love, no one’s ever gonna hurt you…”, vagyis: “…oh, kicsim, senki sem okozhat fájdalmat neked…”

A számot itt lehet meghallgatni és megtekinteni, a videoklip is sokatmondó, megható, bár eléggé más vonalakat képvisel, mint maga a szövegkörnyezet, de végül is, jól illusztrálják…

Clean Bandit – Rockabye ft. Sean Paul

Tisztelet a szülőknek a kitartó munkájukért, amit értünk tesznek, hogy a  jövőnk a lehető legjobb legyen. Ha valaki nem is érzi úgy kamaszkora margójára írva, hogy a szülei az ő jó sorsát akarják, gondoljon csak kicsit bele. DE!

Szép hetet mindenkinek, jövő héten egy újabb számmal várok minden kedves zene iránt érdeklődőt! 🙂

Bürgés Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük