#korosydiakmagazin #korosyradio

Heti zeneajánló: Dupla dózis, mert a zenéből sohasem elég!

Nemrég két olyan szám is “kidobódott” a zenepiacra, amit érdemesnek tartok a bemutatásra. Sokáig őrlődtem, hogy melyiket ajánljam nektek. Őrlődés helyett aztán inkább úgy döntöttem: mind a kettőt!

Elsőként a The Chainsmokers dalát, az All We Know-t veszem górcső alá, ami szeptember 29-én került fel a leghíresebb videomegosztó portálra, azóta már  több mint 89 milliós megtekintést ért el. Őszintén szólva, kicsit “haragszom” a dalra, ugyanis nagyon hasonlít a Closer című korábbi szerzeményükre, amellyel nagyon berobbantak a köztudatba. Főként a refrénnél érezhető a hasonlóság, bár persze ők biztos azt mondják, “semmi köze a két dalnak egymáshoz”. 🙂

The Chainsmokers – All We Know ft. Phoebe Ryan

A The Chainsmokers egy amerikai Dj-duo. Tagjai Andrew Taggart és Alex Pall. 2015 volt az az év, amikor berobbantak a köztudatba Roses című dalukkal. A Don’t Let Me Down-nal ismét megmutatták, hogy van helyük a zeneiparban. Ezután jött a Closer, ami a csúcsra repítette őket. Munkásságuk talán egy kicsit a tömegtermeléshez hasonlítható: “Dobjunk ki egy dalt, aztán szinte ugyanazzal az alappal még egy párat, hozzák a bevételt azok is!” Mentségükre szóljon, hogy nagyon sokan vannak így ezzel…

Phoebe Ryan, akinek gyönyörű zöldes színű haja a védjegye, 2015-ben vált ismertté Mine című dalával. Az éneklés mellett nagyszerű dalszövegíró is. Olyan hírességnek írt már szöveget, mint például Britney Spears vagy Melanie Martinez. A The Chainsmokers nagyon jó döntést hozott, amikor őt kérték fel a dal eléneklésére, ugyanis a hölgynek gyönyörű hangja van. Neki is jól jöhet ez a szereplés, hiszen így talán még jobban felfigyelnek rá. A dal mondanivalója – természetesen (igen, már megint) a szerelem, a ragaszkodás, illetve az elengedés fájdalma. Hiába, a szerelem az örök téma a zeneiparban! 🙂


A másik dal a nagyszerű Sigma és a gyönyörű hangú Birdy közös dance/elektronikus kategóriába sorolt alkotása. Témája ennek is a szerelem. Nagyon ígéretes szám, teljesen reális elvárás az alkotóktól az, hogy a rádiók hamarosan elkezdjék játszani ezt a művet, ami a legtöbbször látogatott videomegosztó portálon már átlépte az 5 milliós megtekintést.

A Sigma egy angol Dj-páros, a két tag Cameron Edwards és Joe Lenzie. Ők egy zenei összejövetel alkalmával találkoztak először, amikor úgy döntöttek, hogy létrehozzák duójukat. Lendületük napjainkig kitart. Nagyon sok jó számot dobtak már ki együtt a piacra: Nodoby to Love, Changing vagy a nyáron kijött Take That-tel közös szuper szerzeményük, a Cry. Rengeteg emberrel dolgoztak már együtt, többek között Ella Henderseonnal a Labirinth-tel vagy  Rita Oraval is.

A dalban a csodálatos hangú Birdyt hallhatjuk énekelni. A teljesség kedvéért álljon itt a teljes neve is: Jasmine Van den Bogaerde, de szerintem maradjunk csak a Birdynél. 🙂 Egy angol származású énekesnőről van szó, aki a 2008-as Open Mic UK tehetségkutató verseny győzteseként lett ismert, amelyen saját dalával, a So Be Free-vel lépett fel. A hölgy bece/művészneve, a Birdy (“madárka”) kisbabakorában ragadt rá, szülei nevezték el így, mivel etetéskor mindig olyan szélesre nyitotta a száját, mint egy kismadár. A név azóta is rajta maradt, csak egykori osztálytársai hívják Jasmine-nek.

A  Find me (‘Találj meg’) című dal szintén az elvesztés fájdalmát dolgozza fel – mondom én, hogy csak a szerelem témakörében tudnak dalokat dobni mostanában az éterbe 😀 – ugyanakkor a “lehetetlen” iránt táplált remény is helyet kap a dalban. A ‘Come find me’ vagyis ‘Gyere találj meg’ résznél a szövegben érezhetjük a ragaszkodás fájdalmát és a reményt.

Sigma – Find Me ft. Birdy

A jövő héten egy újabb szuper dallal várok mindenkit itt, a zeneajánlóban!

Bürgés Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük