#korosyradio

Heti zeneajánló: Menő kölkök’!

Négy testvér – Sydney (ének), Jamie (gitár/ének), Noah (basszus/ének) és Graham (dobok) -, azaz az  Echosmith kooperációjának köszönhető az a szám, melyben végre nem a szerelem, az elfogadás, vagy egyéb közhely-témák kapnak helyet. A Cool Kids hőse  egy hétköznapi, kissé visszahúzódó lány, aki olyan szeretne lenni, mint a menő srácok. Heti bemutatkozónk egy fiatal banda, akik végre hitelesen mutatják be a fiatalok életét.

Az Echosmith egy 2009-ben alapított amerikai indie-pop banda. A négy testvér közül a legfiatalabb Graham, a dobos. Az egyetlen női tag, Sydney az énekes, és ő  a banda vezetője is (biztos könnyű lehet egy ilyen testvéri vállalkozás…). Noah a basszussal játszadozik, és besegít az éneklésbe is vokalistaként. Jamie, a rangidős testvér pedig a gitárszólamokért felel, és ha szükséges, mikrofont is ragad. A bandának természetesen Facebook és Instagram oldala is van, amelyen leginkább Sydney ‘aktívkodik’ – a férfi rajongók legnagyobb örömére. A bandát a testvérek apja, vagyis Jeffery David menedzseli. Micsoda családi vállalkozás! 🙂

Három albumuk jelent meg eddig, az Acoustic Dreams, a Summer Sampler és a Talking Dreams. Ez utóbbi tartalmazza a Cool Kids című szerzeményt, mely egy lányról szól, akinek minden vágya, hogy olyan legyen mint azok a bizonyos “menő gyerekek”, és így AZ a menő gyerek észrevegye őt, legalább egy kicsit.

Echosmith – Cool Kids (katt!)

A zene hivatalos videóját Kaliforniában, pontosabban Los Angelesben forgatták Gus Black segítségével. 2013. június 21-én ki is került a banda hivatalos YouTube csatornájára a klip. Mire elérte az egymillió megtekintést, a banda közzé tett egy akusztikus verziót is a szerzeményből, egy évvel később szeptemberben. Nos, mondanom sem kell, annak is nagy sikere lett a rajongók körében. Megjelenésének heteiben a dal rengeteg ország chartjén szerepelt a legelőkelőbb helyeken. Számos listán az első pozícitót foglalta el, de ahol nem, többnyire ott is a top 10 között volt.

Az alternatív-indie műfajú zenének hivatalos magyar (youtube videós) fordítása is van, amelyet a Magneoton adott ki a 2014 végén. Ennek köszönhetően az angollal egyenlőre még csak küszködők is élvezhetik és értelmezhetik ezt a gyönyörű,igen remek számot! 🙂

Bürgés Dávid

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük