#korosydiakmagazin

“Amerikából jöttem…”

Iskolánk vendége Eric Honaker, Roanoke-ból, West Virginia-ból érkezett hozzánk. Március 7.-én és 8.-án diákjainak tartott előadásában mesélt önkéntes munkájáról, és hazájáról az Egyesül Államokról.

Nem mindennap van lehetősége az embernek arra, hogy egy óra keretében, külföldi önkéntessel ismerkedhessen, beszélgethessen. Az előadás nagyon érdekes volt, és nem utolsó sorban, információkat kaphattunk Eric munkájáról, hazájáról is
Az előadás elején lehetett érezni, hogy az előadó maga is izgul kicsit, hiszen ez neki is egy új helyzet volt, ismeretlenek voltunk számára. Úgy érzem a végére eléggé feloldódott a hangulat és az előadás után többen is fel merték tenni kérdéseiket.
Számunkra nagy élmény és fontos tapasztalat volt az erre szánt 45 perc. Miután nem minden nap gyakoroljuk az angol nyelvet, az elején nehéz volt hozzászokni, nagyon koncentrálni kellett, hogy megértsük az előadót, ám a végére már fel sem tűnt az, hogy más nyelven beszél.

Remélem, mások is adódik még lehetőség arra, hogy külföldi önkéntessel vagy diákkal beszélgessünk, megismerhessük kultúráját, munkáját és népének hagyományait.
Köszönjük a szervezők munkáját!

Vecsernyés Dzsenifer 10.D
fotó: Katona Laura 12.B

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük