#korosydiakmagazin

„Együtt beszélünk nyelveket!” – Határtalanul 2019

HATÁRTALANUL! Együttműködés középiskolák között „Együtt beszélünk nyelveket!” (Projektazonosító: HAT-18-02-0230)
A második szakasz megvalósítása

2019. május 19-22. között zajlott le HATÁRTALANUL! „Együtt beszélünk nyelveket!” pályázatának második szakasza, a szegedi diákok erdélyi látogatása.

Május 19-én, vasárnap hajnalban kezdődött a Kőrösy 10.A osztályának négynapos kirándulása Brassó, illetve a Székelyföld nevezetességeinek megtekintése céljából. Az első nap hosszú utazását Déván szakítottuk meg, ahol a legendás várat járták be a gyerekek. Este 6-kor foglaltuk el szállásunkat a Sepsiszentgyörgy mellett fekvő Árkoson.
A második napon került sor a szakmai program lebonyolítására: egy teljes napot töltöttünk el Brassóban, az Áprily Lajos Főgimnázium vendégeként. A köszöntések, az óralátogatások, a projektmunka és a városnézés után még a gimnázium messze földön híres színjátszócsoportjának előadását is megtekinthettük. A szakmai nap a közös munkán túl a diákok (és tanáraik) baráti kapcsolatainak elmélyítését is kiválóan szolgálta, élményteli, emlékezetes találkozás volt mindkét csoport számára.
A harmadik napon a Székelyföld bebarangolására indultunk el a Szent Anna-tó, Tusnád, Bálványos, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy érintésével. A szállásra való visszatérés után Árkos látnivalóival, illetve egy igazi székely népi eledel, a kürtőskalács készítésével ismerkedhettünk meg helyi mesterek segítségével – természetesen a végtermék elfogyasztása sem maradt el!
A negyedik nap már a hazautazással telt, azonban ennek során is kiváló programokban volt részünk: előbb a Fogarasi-havasok egyik legszebb látnivalójához, a 2000 méter magasan fekvő Bilea-tóhoz lebegtünk fel lanovkával, ahol igazi téli élményekben volt részünk; majd a várak királyát, Vajdahunyadot tekintettük meg.
Bár az oda- és visszaút nagyon hosszú volt, a gyönyörű táj és a közös utazás élménye kárpótolt minket a fáradalmakért. Az esti megérkezéskor mindenki lelkesen mesélte élményeit a fogadásra érkező szülőknek, amiből arra lehetett következtetni, hogy senki sem bánta meg, hogy vállalkozott erre a határtalan kalandra.
A kirándulásról további képek itt találhatók.

A képeket Rovó Tímea, 10. A osztályos tanuló készítette

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük